אם לגימה של בירה מלווה אצלכם ברגשות אשם, אם אתם חשים חוסר נוחות לנוכח העובדה שבירה עלולה לגרום לעלייה במשקל או לשאר "תופעות לוואי" לא רצויות (מי אמר כרס בירה ולא קיבל?) – אנחנו כאן כדי להרגיע אתכם! רגע לפני שאתם מסתערים על עוד מארז בירות בוטיק ונתקפים גם ייסורי מצפון בשל כך, הנה כמה יתרונות בריאותיים שיש לשתייה במתינות. לחיים!
בירה היא משקה מזין
מומחים רבים מסכימים על כך שבירה דומה יותר למזון מאשר למשקה – והאמת היא שכחושבים על תחושת המלאות שיש לנו אחרי לגימה חצי ליטר בירה, אפשר לגמרי להסכים איתם. על פי מחקר שנערך בנושא, בירה אחת מכילה יותר חלבונים וגם ויטמין B בהשוואה ליין, וגם יש בה זרחן, חומצה פולית וניאצין. בנוסף, בבירה יש גם חלבון וסיבים תזונתיים.
מפחיתה את הסיכון לסוכרת
מחקר שפורסם בכתב העת של האגודה האירופאית לחקר הסוכרת מצא כי אנשים ששתו בתדירות של 3-4 פעמים בשבוע, נמצאו בסיכון נמוך יותר לפתח סכרת לעומת אלו שמעולם לא לגמו בירה. בהשוואה לאלו שלא שתו בירה לעולם, גברים שנהגו לשתות בין בירה אחת לשש בירות בשבוע, נמצאו בסיכון נמוך ב-21% לחלות בסוכרת.
תורמת לפעילות לב בריאה יותר
מחקר ראשוני שהוצג באיגוד הלב האמריקני, עקב אחר 80,000 משתתפים לאורך שש שנים. תוצאות המחקר הראו כי בקרב המשתתפים שצרכו בירה באופן מתון, נמצאה ירידה איטית ביותר ברמות ה-HDL (הכולסטרול "הטוב") – ובתורו, ירידה בסיכון ללקות במחלות לב ודם. מחקרים נוספים מראים כי בקרב גברים שלקו בעבר בהתקף לב ושתו בירה באופן מתון, היו בסיכון של 42% פחות למות ממחלות לב.
בונה עצמות חזקות יותר
כתב העת הבינלאומי לאנדוקרינולוגיה מצא כי צריכה מתונה של בירה מעלה את צפיפות העצם בקרב גברים. הסיבה לכך נעוצה בסיליקון הנמצא בבירה, שהוא מינרל חיוני לבניית העצם.
מוח חזק יתר
אותו הסיליקון המדובר המצוי בבירה, עוזר גם להגן על המוח מפני תרכובות שעלולות לגרום לירידה ברמה הקוגנטיבית. זו אולי הסיבה לכך שחוקרים מאוניברסיטה מוכרת בעיר שיקגו מצאו כי שתייה מתונה של בירה תורמת לסיכוי נמוך ב-23% לפתח מחלות כמו אלצהיימר או דמנציה. בנוסף, הוכח כי בירה מעלה את הכולסטרול הטוב (כפי שהזכרנו קודם), המשפר גם את זרימת הדם למוח.
הבירה מנקה את השיניים
מחקר שפורסם במגזין ביו רפואה וביוטכנולוגיה אמריקאי, מצא כי בירה יכולה להגן על השיניים מפני חיידקים. חוקרים שבדקו את ההשפעות של תמציות הבירה השונות על החיידקים, גילו כי גם הכמות המועטה ביותר של בירה מנעה את פעילותם של חיידקים הקשורים במחלות כמו עששת או מחלות חניכיים. בנוסף, נמצא כי בירה הייתה הנוזל הטוב ביותר למניעת התקשורת בין חיידקים שונים ולא רצויים הקיימים בחלל הפה, מה שמאט את צמיחתם.
Comments