אם בעבר היה לישראלים מה לחפש מעבר לים כשעניין אותם אילו בירות כובשות את השוק – הרי שככל שהשנים חולפות, כך ברור יותר ויותר: אין מה לחפש בחוץ, כי ישראל היא אחת מיצרניות הבירה האיכותיות והטובות שיש. אז לכבוד הבירה הישראלית באשר היא ולכבוד מבשלות הבוטיק הק
טנות והגדולות, אנחנו מזמינים אתכם לרכוש מארז בירות ישראליות ולהצטרף אלינו עם כמה עובדות שמעניין לדעת על בירות ישראליות.
כמה אלכוהול שותים בעולם?
דו"ח הבריאות העולמי בדק ומצא: אדם שחוצה את גיל 15, ברחבי העולם, שותה 6.2 אלכוהול נקי בשנה, כשרק 50% מאוכלוסיית בני ה-15 ומעלה שותה בכלל (כן, כן, נו נו נו, אנחנו יודעים). אותו הדו"ח העלה כי הרגלי השתייה במדינות שונות בעולם משתנים באופן משמעותי. כך למשל, באירופה הצריכה היא הגבוהה ביותר, כשרוסיה מדורגת בין המקומות הראשונים בקטגוריה הזו עם 15.1 ליטר אלכוהול נקי לאדם לשנה (ובפילוג מגדרי: 7.8 ליטר לנשים לעומת 23.9 לגברים). לעומת האימפריה האירופאית, יבשת אפריקה נותרת הרחק מאחור ובישראל המצב כבר רגוע הרבה יותר. הישראלי הממוצע, כך על פי הנתונים, שותה 2.8 ליטר בממוצע לשנה, כשנשים שותות 1.7 ליטר וגברים מעלים את הממוצע העומד אצלם על 4 ליטרים לשנה.
ולשאלה המעניינת יותר: כמה בירה אנחנו שותים?
אלכוהול זה נחמד, אבל כמה בירה נקייה הישראלים שותים? בגזרה הזו, לגמרי יש כבוד: 44% מהישראלים מעדיפים לשתות בירה, ורק 6% מעדיפים יין. עכשיו אתם לגמרי מאמינים לנו כשאנחנו אומרים שתעשיית הבירה הישראלית בכלל והבוטיקית בפרט משגשגת עד מאוד!
מורשת בירה – יש לנו דבר כזה?
סיבוב מהיר ברחבי הממלכה הבריטית יגלה לכם שיש דבר כזה מורשת בירה, והיא מפוארת למדי. זוהי לא פחות מאשר תרבות שעוברת מאב לבן (וגם מאם לבת), במסגרתה לא פותחים בקבוק בירה רק באירועים מיוחדים ולא מתפנקים בפיינט בירה בבר הקרוב רק בסוף השבוע, אלא מבחינתם, כל יום (וגם כל שעה!) הוא זמן טוב ללגימת משקה השיכר הזה. בישראל נדמה כי המורשת הזו מעט התפספסה, אולי בגלל שבשנים עברו לאבות אבותינו לא הייתה שהות ליהנות ממשקה בסוף יום קשה, אלא הם נאלצו לייבש ביצות ולבנות בית בישראל. ובכל זאת קצת אופטימיות: התהליך הזה, במסגרתו שתיית בירה או יין היא מעשה לגיטימי גם באמצע יום עבודה, אמנם התחיל מעבר לים, אך הוא מחלחל אט אט לישראל – ושנת הקורונה האחרונה רק האיצה אותו.
נכון, מעטות הפעמים שיכולנו לשבת בפאב בסוף יום העבודה, אך עדיין תרבות הבירה רק גדלה בשנה האחרונה ובכלל בעשור האחרון. אם בעבר תרבות השיכר שלנו כללה רק ישיבה ב-HAPPY HOUR שמציעים הברים השונים והדבר הזה קרה בעיקר בתל אביב וסביבותיה, הרי שהיום התרבות הזו מתרחבת ומתפתחת גם לערים נוספות בישראל.
Σχόλια